Такси Русе-Букурещ

Летище Отопени

Летище Отопени Букурещ

На 16 км северно от центъра на Букурещ се намира Летище Отопени (Henry Coanda). Летището официално е кръстено Хенри Коанда на румънския пионер авиатор Хенри Коанда. Отопени е името на мястото, на което се намира летището.

Летище Отопени е с IATA код OTP, ICAO код LROP. Летище Хенри Коанда има два терминала - един за вътрешни полети и един за международни полети. Безплатен летищен автобус обслужва терминалите. Двете сгради на летището са свързани помежду си с пешеходна пътека, около която има магазини. Повечето магазини заедно с няколко кафенета, чакални и параклис са разположени в сградата на заминаващите международни полети, като всичко това е лесно достъпно и за хората с увреждания. На летището може да намерите още: банка, банкомати, поща, VIP кресла, коли под наем, служба за хора с увреждания, наемане на телефон, възможност за обмяна на валута, офис за загубени багажи.

Как да стигнете с кола до летището

Летище Отопени (Хенри Коанда) се намира по най-важния път в Румъния - DN 1, който свързва летището със столицата. Изходът за летището е обозначен с табели.

Автобуси

Специален автобус пътува от летището до центъра на Букурещ - 783 Express Line (експрезна линия). Автобусът не е твърде бърз, защото спира на много спирки и пътуването до центъра отнема около 60 минути. Автобусът се движи на 15 минути от двата терминала.

Такси

Най-удобен е таксиметровият транспорт от Русе, Варна и други български градове до Букурещ и обратно с to4nite такси 2222.

Паркинг

На летище Хенри Коанда има единна цена за паркиране - 2 леи за 30 минути. Повече информация за паркирането можете да получите на тел: +40(0)21 201 3374.

Адрес: Calea Bucurestilor nr. 224 E, Otopeni, Ilfov 075150, Romania
Телефон: +40(0)21 201 4050
Уебсайт: http://otp-airport.ro

Летище Henri Coanda Букурещ

Евтин транспорт до летище Отопени

Харесайте ни във Facebook