Такси Русе-Букурещ

Букурещ


Столицата на Румъния, Букурещ е най-големият град на Балканския полуостров по брой на населението. Наричат Букурещ "най-добре запазената тайна на Европа". Предпочитана дестинация за туристите, които посещават Букурещ е Дворецът на парламента. Ето няколко интересни факти, свързани както с историята на града, така и с построяването на емблематичния Парламент:

- Дворецът на парламента е втората в света по големина на площа административна сграда след Пентагона в САЩ.
- Сградата е дълга 270м. Стаите й са 1100 – 440 са офиси, 30 конферентни зали, 4 ресторанта, 3 библиотеки и концертна зала.
- Някои от полилеите в сградата имат над 7000 крушки.
- Работниците, участвали в построяването на Парламента са наброявали 20 000, а архитектите са били над 700.
- На свой концерт през 1999 г. Майкъл Джексън прави грешка и приветства от балкона на Парламента насъбралата се тълпа с думите „Добър вечер, Будапеща“.

Букурещ - Дворецът на парламента

Столицата на Румъния, Букурещ става все по-привлекателна дестинация за българите, които искат да си напазаруват различни стоки.

В Букурещ има четири главни търговски центъра, които могат да удовлетворят всичките ви нужди за качествени стоки: „World Trade Plaza”, Unirea Shopping Centre, Plaza Romania и Jolie Ville Mall. Тук се продават дрехи, обувки, електроника, домашни потреби, храна, козметика, антики, сувенири и много други стоки. Mario Plaza и Bucuresti Mall също си заслужават да се видят, въпреки че там изборът е по-малък.

Пазаруване в Букурещ

Антики можете да намерите по авеню Калеа Викториеи (Calea Victoriei) и около стария исторически център на Букурещ - Липскани (Strada Lipscani).

Ръчно изработени изделия като рисувани яйца, румънски носии, килими, керамика, дърворезба и икони могат да бъдат намерени в Музея на румънските селяни (Muzeul Ţăranului Român) и в повечето универсални магазини. Piata Obor е най-големият открит пазар в Букурещ където можете да си купите най-различни видове храни.

Музей на селото

Покровител на Букурещ е свети Димитър Басарбовски, роден в българското село Басарбово, което се намира на около 7 km южно от град Русе, в долината на река Русенски Лом. На около 1 km източно от днешното село във висок скален масив над реката са изсечени помещенията на манастира „Св. Димитър“. Мощите на свети Димитър Басарбовски се намират в патриаршеската църква в центъра на Букурещ.

А как да стигнете до Букурещ ? Ако не можете да пътувате със собствен автомобил, най-подходящият вариант е с такси. Можете да вземете такси Русе Букурещ от to4nite, а ако сте от източна България - такси Варна Букурещ.

Разстоянието от Русе до центъра на град Букурещ е 80 километра, а до летище Отопени е 98 километра. Времето за пътуване от Русе до Букурещ средно е 90 минути.

Музей на селото

На 16 км северно от центъра на Букурещ се намира Летище Отопени (Henry Coanda). Летище Отопени е с IATA код OTP, ICAO код LROP. На летище Букурещ има 1 терминал, съставен от две сгради. Едната обслужва заминаващите международни полети, а другата пристигащите международни и вътрешните полети. Летище Отопени има 13 изхода и скоро ще бъде разширено с още един Терминал, с още седем изхода. Двете сгради са свързани помежду си с пешеходна пътека, около която има магазини. Повечето магазини заедно с няколко кафенета, чакални и параклис са разположени в сградата на заминаващите международни полети, като всичко това е лесно достъпно и за хората с увреждания. На летището може да намерите още: банка, банкомати, поща, VIP кресла, коли под наем, служба за хора с увреждания, наемане на телефон, възможност за обмяна на валута, офис за загубени багажи.

Харесайте ни във Facebook